HTML

Veszprém-Wesel

Máté és Feri beszámolói a Veszprém és Wesel közti biciklis kalandozásaikról, szívásaikról.

Friss topikok

  • neof: gratulálok, komoly teljesítmény.. (2009.08.13. 08:20) Megerkeztunk
  • IHWS: Bocs a sok helyesirasi hibaert, most mar nincs idom kijavitani. Angol billentyuzetrol irok, ez fel... (2009.08.04. 23:28) Heidelbergtol Wiesbadenig
  • kisanti: Aggódó szülők kérdései: Máténak mekkora a bokája? Feri rendbejött, megerősödött? Bírjátok, srácok?... (2009.08.03. 00:23) Gyomorrontas, vonatozas
  • fp2: Az a fatákolmány mifelénk a hegyekbe pásztorszállás. Éjszakára ott húzzák meg magukat a pásztorok,... (2009.08.02. 18:39) Utunk a Sölkpassig
  • fp2: Láttam pár képet a hágóról, nagyon szép. És ami még fontosabb kellemesn hűvös van arrafelé. Itt to... (2009.07.30. 17:34) Ujabb rovid bejegyzes

Linkblog

Bevezető

2009.07.20. 23:50 IHWS

Azt hiszem, hogy így az indulás előtt pár órával itt az ideje, hogy ahelyett, hogy kellemesen kipihenném magamat a holnapi 100 km előtt, megírjam ezt a postot. :-)

Ezt a blogot azért indítottuk, mert sok ismerősünk érdeklődött a túránk iránt, így nagyjából követni tudjátok az utunkat, másrészt pedig nekünk is jó, ha végig vezetünk az útról egy naplót, máskülönben könnyen lehet, hogy sok érdekes  dolog feledésbe merülne.

Legjobb lenne a történetet az elejéről kezdeni. Még egy kellemesen fagyos januári napon a számtech teremben üldögélve jött az ötlet, amint ezt az oldalt olvasgattam. Azonnal el is indultak a fogaskerekek az agyamban, hogy mit is lehetne csinálni, és felmerült egy régebbi ötlet. Ferivel már korábban is gondolkodtunk azon, hogy eltekerjünk hozzájuk Németországba, Wesel-be, de az ábrándozáson nem igazán jutottunk.

Most sem indultak könnyen a dolgok, nem egyszer merült fel, hogy nem fogjuk tudni megcsinálni. Épp el akartunk kezdeni kicsit fizikailag is készülni a túrára, mikor tesiórán sikerült egy elképesztően béna  eséssel meghúznom a bokaszalagjaimat. Legnagyobb problémának azonban a szállás kérdése tűnt. Ezt sikerült nagyon jól megoldanunk, rátaláltunk a couchsurfing.org-ra, amellyel gyakorlatilag egy ingyenes szálláshely hálózat, amelyben alhatsz másoknál ingyen, cserébe viszont neked is kell szállást nyújtani. Mióta csatlakoztam, már lehetett volna jópár külföldi vendégem, de kolesz mellett sajnos nem tudtam őket fogadni. Múlt héten majdnem meglátogatott minket pár  argentin bicajos, de sajnos valami technikai hiba miatt nem értek ide... Remélem ilyen velünk nem fog megesni.

Az útvonaltervezés sem volt olyan  egyszerű, mint ahogy elsőre tűnt ("hát, elindulunk neki az Alpoknak, aztán majd idővel északnak kanyarodunk"). Végül ezt sikerült összehoznunk:

 


View Veszprém-Wesel in a larger map

 

Az utolsó 2-3 nap még nincs rajta, de szerintem a lényegkivehető. ;-)
(lapozni is lehet, ha nem látod az egészet, ha nem jön be, kattints ide)

Úgy számoltuk, hogy az út 1500 km felett lesz, és jelen állás szerint 18 napig fog tartani. Na, ennyit bevezetőként, holnap kezdődik az első fejezet. :-)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fauve.blog.hu/api/trackback/id/tr711257829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IHWS 2009.07.21. 00:16:05

Ejnye, ez a térkép nem lett épp tökéletes :-/
Képzeljetek hozzá még egy enyhe bal kanyart, kb 300 km hosszút. Vagy kattintsatok a linkre.

fp2 2009.07.23. 12:18:25

@IHWS: Nos nem a legrosszabb.

meg kell még tanúlni, egy dolog a tervezés és más a kivitelezés.
Várom továbbra is a részleteket és a bejárt helyeek listáját és képeit.

Nagyon örülök az ingyenszállás megoldásnak, majd népszerűsítjük.

Máté, majd kissé megfésülve publikáklhatjuk néhány helyen

Jó időt és jó utat
fp2

fp2 2009.07.23. 12:19:21

Még kéerk képeket feltölteni, valami helyre oszt linket küldeni.
Osztálytársak satöbbi

fpp
süti beállítások módosítása